Архив: Булфото
fallback

КЗК никога не е казвала, че няма картел (на пазара на горива - бел. ред.). Това каза Марио Гаврилов, говорител на Комисията за защита на конкуренцията в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria.

Той припомни, че през 2012 година, за да се избегнат дългите съдебни процедури, се е стигнало до едно споразумение, с цел дисциплиниране на пазара. Към онзи момент това е била най-удачната мярка, допълни той.

Oще по темата

На въпрос дали е било спазено това споразумение, Гаврилов каза: "Да, ние следим непрекъснато фирмите, подписали това споразумение. Ако не го спазват, ние бихме се намесили незабавно".

Гаврилов заяви, че е трудно да се прогнозират срокове за текущата проверка в сектора, защото това зависи и от "колаборативността на фирмите, които ще бъдат обект на нашите действия оттук нататък".

"Сроковете зависят и от това каква стратегия ще решим да предприемем и дали няма да влезем физически в съответните фирми", обясни той.

Гаврилов се изказа и за отвореното писмо, изпратено от експерти в енергийния бранш до български институции, в което се огласяват изчисления за щетите, понесени от потребителите в България в резултат на наличието на картел на пазара на горива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

до 9

преди 8 години

Приятелю мислиш че картелните споразумения не могат да реализират печалба заради 0.40 стотинки.Помисли пак ама провери статистиките за количествата на консумация на гориво.Мал.мка му то печалбата си е огромна!

9

Анонимен

преди 8 години

По добре е да ни кажат в кои сектори няма картели.Да си знаем.Защото аз наистина не знам.Вероятно има не би трябвало да сме толкова зле.Обаче аз не знам такъв .

8

До анонимен 9

преди 8 години

Ами като зареждаш за 5лв.така е, 40 стотинки няма да ти навредят. Беден и на пари, беден и като душа, примирен, от такива като теб нищо не става. По добре не коментирай !!!

fallback