Снимка: архив Булфото

Всеки от тримата охранители на инкасото, от което с автомати "Калашников" бяха задигнати над 400 000 лева в понеделник, е получил от шефовете си тридневна спа почивка заради преживения ужас и професионалната реализация.

Информацията е потвърдена от Ирена Кирезова, говорител на "ВИП Секюрити", където работят охранителите.

Още по темата

Началниците им са ги повикали и са им съобщили, че всеки от тях може да си избере кътче от България, където да прекара три дни със семейството си в луксозен хотел с всякакви екстри за сметка на дружеството, пише "Телеграф".

Освен спа почивката охранителите са били наградени еднократно и с по две заплати бонус над месечното им възнаграждение.

"Наградени са, защото свършиха работата си изключително професионално, дори перфектно и няма жертви благодарение на тях", категорична бе Кирезова.

На тримата охранители е осигурен и психолог, с когото имат възможност да се срещат всеки път, когато имат нужда, за неограничен период.

Припомняме ви, че в понеделник четирима мъже нападнаха инкасо автомобил в подземния паркинг на столичен мол. Единият от охранителите, който носел голяма сума пари от близо намиращото се чейндж борю, е бил нападнат в гръб и повален на земята, преди да успее да се качи в колата. Сумата, която са задигнали крадците по предварителна информация е 400 000 лв.

Крадците успяват да вземат парите и побягват. Успяват да се измъкнат от паркинга на мола за 18 секунди, а автомобилът си изоставят в кв. "Младост 1".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase