Снимка: Bulphoto, архив

Обирджиите на инкасо автомобила, които задигнаха вчера 400 000 лв., са нагли, брутални и с прекалено самочувствие, а грабежът се отличава от други, които са станали преди, коментира бившият шеф на отдел "Убийства" Ботьо Ботев.

Още по темата

Според него е възможно при следващи подобни случаи да се стигне и до тежки инциденти.

"Много е възможно да има информатор, който дава конкретна информация, свързана с онова, което се превозва, привичките на служителите", предположи той пред bTV.

На това място и при такава обстановка един случаен инцидент би дал възможност да се блокират изходи и тогава обирджиите остават в капан, коментира още Ботев.

По думите му не по-малко от 5 минути са били необходими на апашите, за да се осъществят грабежа.

Според него множеството камери на мястото не са притеснили обирджиите. "Камерите са си камери – биха дали фигура, ръст и нищо повече", заяви експертът.

Има над 200 камери в мола по сведение на охранителната фирма в него. Всички записи вече са предоставени за разследването.

Бившият главен секретар на МВР проф. Николай Радулов коментира, че от камерите няма голям ефект, ако зад мониторите не стои човек, който да реагира на момента.

Писмото с куршум до премиера Бойко Борисов не трябва да се подценява, коментира още той. Всяко подценяване води до неприятни и тежки последици.

"Когато се получава подобен сигнал, трябва да се отработва напълно и професионално", посочи още Ботьо Ботев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase