Снимка: BTV

Въоръжените мъже, нападнали инкасо автомобила в мола на бул. "Цариградско шосе" в София, са стреляли с автомати "Калашников". Това твърдят от охранителната фирма, грижеща се за сигурността на търговския център.

По тяхна информация част от нападателите са стреляли по автомобила, а други нападат охранителя в гръб, повалят го на земята, взимат пратката, качват се на автомобил и потеглят.

Още по темата

Поваленият охранител стреля по автомобила на крадците и пукат гумата му.

"Първоначалната ни оценка за инцидента е, че престъплението е извършено с особена наглост поради факта, че се случва на място, което е наситено с камери, и е особено опасно, тъй като е използвано сериозно оръжие – автомати "Калашников". Освен това, нападението се случва в активната част на деня, в един от най-популярните търговски и офис центрове в столицата", коментират от охранителната фирма.

Разследващите органи вече са получили информация за автомобила на крадците, както и всички допълнителни данни във връзка с разследването.

Инкасовият екип е действал в пълно съответствие с вътрешните правила и процедури на компанията и е предприел най-добрите възможни мерки за ограничаване на щетите и избягването на човешки жертви, категорични са от охранителната фирма.

"Всички членове на екипа са без поражения, въпреки престрелката. Към момента на инцидента служител от екипа е задействал паник-бутона, като на сигнала са реагирали 3 наши мобилни патрула, но цялата ситуация се е разиграла в рамките на секунди.

Открадната е само една пратка на наш търговски клиент. Всички останали пратки на нашите клиенти в този обект са невредими", съобщават още от фирмата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase