Снимка: Reuters, архив

Чужденци предприемат пътувания до България, но не в търсене на красиви гледки, а на лов за булки.А хубавите жени се оказват не мечтаната невеста, а най-обикновени измамнички.  Това разказва детективска агенция пред вестник ''Монитор''.

Измамените чужденци се свързвали с агенцията в търсене на помощ за да издирят мошеничките, но просто за да разберат истинската същност на тези жени. ''Чужденците знаят, че не могат да водят съдебни дела, защото абсолютно доброволно са превеждали пари по банков път или чрез куриерски услуги.'', уточняват детективите.

А след като измамените младоженци разберат истината, сами решават какво да правят. Опитът показва едно – по-възрастните се примирявали със съдбата си, но по-младите почвали да обмислят отмъщение. А някои пък до такава степен се разочаровали, че търсели услугите на психолог.

Мъжете, които си търсели половинка обикновено са богати и самотни. Най-често били от Германия, Дания, Испания или Италия, а не малко били и от Турция или страни от Близкия Изток. Последните пък избирали България заради алкохола, разголените жени и наркотиците – всичко онова, което в техните страни е забранено.

Кандидат-невестите пък били всякакви. Детективите разказват – от 16-годишни до 72-годишни. Не става ясно на какво се е надявала възрастната жена, но пък все пак успяла да измами един чужденец.

Най-често обаче измамничките били по-млади момичета, които изпращали снимки с тежък, състаряващ грим и в никакъв случай не провеждали видео разговори. Много рядко се срещали с мъжете лице в лице, а най-често срещите били или у нас, или в Турция, защото там за гражданите от Близкия Изток не е нужна виза.

Неосъществените младоженци обаче се усещали, когато на няколко пъти изпратят пари за билет, а изгората им все нещо я спъвало да пътува – катастрофа, смърт, болест, кражби. Тогава прибягвали до детективски агенции.

За детективите се оказало изненадващо, че най-често жените се представят с истинските си имена и адрес. И ако пред чужденците разиграват театър, че са бедни и се грижат за болни родители, или пък са самотни и безработни и живеят в съборетина, то в реалността съвсем не било така.

А за младоженците остава само да се надяват, че някой ден ще се сдобият с невяста. Но едва ли ще си я вземат от България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase