Снимка: Интерпол
fallback

Изчезналият бивш председател на ДАНС Петко Сертов умишлено дава ясни сигнали, че е жив и здрав, но не иска да се легитимира в полицейско управление, съобщава "24 часа“, като се позовава на гръцките власти.

Както Dnes.bg съобщи, в дните преди Коледа главният секретар на МВР Светлозар Лазаров изнесе информация, че Сертов се е регистрирал в гръцки хотел на 20 декември и го призова да отиде в някое полицейско управление в южната ни съседка, за да се прекрати процедурата по издирването му. И до днес обаче това не е станало.

Oще по темата

Според полицейските власти в Гърция Сертов е наясно, че го издирват и не се крие от тях. За пример органите на реда дават регистрацията му в хотел “Нана” в атинския кв. “Лариса”, където Сертов се е регистрирал с личната си карта. Именно за това полицията смята, че с регистрацията си ексшефът на ДАНС е показал, че е жив и здрав.

Все повече се налагала тезата, че изчезването на Сертов е свързано с лични причини, твърди вестникът.

Гръцките власти няма да арестуват Сертов, когато го намерят. Причината за това е, че макар и да се издирва от Интерпол, той се търси не с червена бюлетина като извършител на престъпление, а с жълта, която се използва за безследно изчезнали лица. Ако бъде намерен Петко Сертов ще бъде отведен в някое районно управление, а след установяване на самоличността му ще бъде пуснат.

След това гръцките власти ще трябва уведомят българските, за да бъде преустановено издирването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Петер

преди 9 години

да пропадаме главоломно извън всякакви класации за стандарт на живот. Един доносник е с толкова жалко самосъзнание и толкова заробен и раболепен ум че той не е в състояние да е самоинициативен да създава и развива, да прави нещо ново, да е самоуверен - не, той може само да щшпионира другите - колегите, семейството си, да слухти, да провокира, да доносничи и робски да се надява като куче на господаря си - началника. Това е наистина срамно и жалко и гнусно. Що за живот е живота на доносника?

36

Петер

преди 9 години

Доносниците са едни жалки твари готови да те предадат за жълти стотинки, едни страхливи и угоднически, подмазвачески душички, едни мишоци опасни само за честните хора които биха им се доверили неосъзнавайки навреме коварството им. По комунизма доносничеството беше дотолкова поощрявано от милицията че се бе превърнало едва ли не в професия. Доносниченето е символ на предателство, малодушие и лицемерие. За съжаление то е останало твърде разпространено в това общество и това е една от причините

35

Сандо

преди 9 години

на сигурно място, добре закопан до някое дърво

fallback