Снимка: архив, Getty Images/Guliver Photos

Спецоперация на полицията разби схема за набиране на жени за проституция. Акцията е проведена в Слънчев бряг. По време на нея са задържани двама мъже – 38-годишен от Пловдив и 42-годишен от Плевен, съобщиха от ОД на МВР-Бургас.

На задържаните са повдигнати обвинения за набиране на проституиращи жени. Близо 30 от тях са били разпитани и се оказало, че официално те работят като танцьорки в четири еротични бара в курорта – “Клеопатра”, “Афродита”, “Велвет” и “Парадайз”.

Още по темата
Възрастта на жените е от 20 до 35 години, повечето от тях са от вътрешността на страната - Стара Загора, Сливен, Плевен, Пловдив и други.

Те били набирани от А.Б. и Д.А. по различни начини - чрез директен контакт, обяви в интернет или посредством познати. Първоначално им се обяснявало, че ще са еротични танцьорки, а при желание от тяхна страна можело да се преквалифицират и в проститутки. Сводниците „наемали“ жените за работа не само за Слънчев бряг, но и в Банско и Пампорово.

Тарифите, които били наложени на момичетата, били - 20 лв. за индивидуален еротичен танц на пилон; топлес или танц в скута на клиента - 50 лв., и стриптийз – 80 лева.

За втората част от “програмата” също имало определени тарифи, съобщават от полицията. Оралният секс струвал 80 лв., половин час секс – 120 лв., и 170 лв. за 1 час. От тях 20 лв. се отчитали задължително за ползването на специално пригодените помещения, намиращи се в самите заведения.

При желание на клиента сексуалните услуги можело да се предоставят и на негов “терен” - хотелска стая, квартира или апартамент. Случвало се е и таксиметрови шофьори да доведат клиент в заведенията, като за услугата на шофьора е заплащан хонорар в размер на 30 лв.

За популяризиране дейността на еротичните клубове са изготвени множество флайери и рекламни брошури, които таксиметрови фирми и аминистратори по хотелите раздавали на туристите.

По време на спецакцията полицаите претърсили еротичните заведения и ползваните от задържаните сводници луксозни автомобили - "Порше Кайен" и БМВ Х 5. В тях били намерени и иззети  близо 20 000 лв., тетрадки и бележки, в които е водено счетоводство за дейността на момичетата, преносими компютърни конфигурации и мобилни телефони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase