Част от задържаните край Варна бежанци. Снимка: Булфото
fallback

Яхта с 63-ма нелегални имигранти е засeчена от български граничен кораб, съобщиха от Гранична полиция.

Плавателният съд, който не се е идентифицирал, е засечен южно от нос Калиакра от интегрираната система за наблюдение. Яхтата е навлязла в български териториални води от Турция.

Граничен полицейски кораб е отплавал до яхтата и служителите са извършили гранична бордова проверка, при която са открити имигрантите. Сред тях са 18 жени и 16 деца.

Граничният кораб е екскортирал яхтата до Морска гара във Варна. Капитанът е турски гражданин и е задържан. По непотвърдена информация бежанците са от Сирия и Афганистан.

Тази нощ бежанците ще пренощуват във Варна, като от БЧК са раздали храна за 48 часа, дезинфектанти и маски.

Очаква се в понеделник бежанците да бъдат транспортирани до центровете за настаняване в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

муспи

преди 9 години

Последният момент вече е дошел. За да оцелеем като народ трябва да започнем избиването на евреи. Начини много - от организирана съпротива на агресора до единични подвизи. Само върху труповете на това сяатанинско племе ще може да има България! Иначе ще си викаме по "нашите" правителства, докато последния българин умре от глад.

64

Анонимен

преди 9 години

da gi vrashtat obratno oshte v moreto

63

Кукувица

преди 9 години

Не мога да разбера защо трябва тези хора да останат в България при положение, че Турция е сигурна държава. Тези хора трябва веднага да се глобят за гранично нарушение и да се върнат обратно. Има договор ЕГ/ Турция за граничните нарушители.Господа политици- Африка има 1,11 милиарда население, Азия, още повече. В Европа с 0,77 милиарда не могат да намерят място всички тези хора. Да се приемат някои от тях е несправедливост спрямо останалите. Изберете- или всички, или никой.

fallback