Снимка: Архив, БТА

Служители на ДАНС са задържали още двама заради действия, насочени срещу банковата стабилност. Специализирана операция се е провела на територията на столицата, съобщават от Агенцията. 

Още по темата

От ДАНС съобщават, че лицензиран инвестиционен посредник е изградил мрежа от свързани фирми за маркетингови услуги, чрез която на 26-27 юни 2014 г. на физически и юридически лица са изпратени стотици съобщения, озаглавени "Информационен бюлетин относно рисковете за депозити в български банки".

При акцията са иззети компютърни конфигурации. Специалистите са установили връзка между лицата и задържаните по-рано днес четирима души в София. Работата по случая продължава.

С този арест задържаните днес заради банкови атаки станаха петима. Така общият брой на задържаните лица набъбна до седем. Те са разпространявали невярна информация, уронваща престижа на търговски банки и дестабилизираща банковата система

Единият от арестуваните дне - Венцислав Агелов – Чикагото, беше пуснат по-рано днес. Той в момента е обвиняем по дело за трафик на наркотици. Чикагото е бивш полицай, който през годините има присъди за контрабанда и данъчни престъпления.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase