Снимка: БТА

Ден след като беше вкаран в ареста по подозрение за действия, насочени срещу стабилността на банковата система, Венцислав Ангелов - Чикагото беше освободен.

"Оказа се, че това, което мислех аз - че съм фактор в държавата, се случва, защото не може от една публикация и от един клип да те обявят за терорист, както искаха да го направят", заяви Ангелов и допълни, че е бил предупреден с протокол да не публикува публикации, с които да създава смут и паника в обществото.

Чикагото в момента е обвиняем по дело за трафик на наркотици. Той е бивш полицай, който през годините има присъди за контрабанда и данъчни престъпления.

Ангелов разказа и какво точно се е случило вчера при задържането му.

"Правя салата на моето дете вкъщи. Някой звъни на вратата. Моето дете отваря вратата, идва и ми казва - тате, има двама полицаи. Аз тръгнах да ги посрещам и бях посрещнат от една хунта - униформени, в пълно бойно снаряжение", обясни Ангелов.

Той допълни, че спецполицаите не са имали заповед за задържане.

"Не може в 21 век, когато ние говорим, че има демокрация, полицейщината да продължава с пълна сила. Знаех, че ще бъда арестуван, но не знаех кога ще стане това нещо. Не поддържам отношения с никого и именно поради тази причина си оставих телефона да се направи анализ, както и компютъра", каза Ангелов.

Ангелов заяви, че ще подаде жалба до главния прокурор, че именно "Бойко Борисов и лица от неговия кръг имат интерес да дестабилизират банковата система, за да може да се върне отново на власт като месията и поредният спасител на българския народ".

Той уточни, че няма оплаквания към служителите на ДАНС в Русе, които са се държали добре с него. "На тях им обясних, че аз съм най-големият противник на падането на валутния борд", каза още Ангелов.

По-рано днес бяха задържани три лица във връзка с атаки чрез SMS-и, имейли и телефонни обаждания срещу банки.

ДАНС продължава работата по изясняване на опитите за дестабилизация на банковата система в страната. В агенцията е отворена телефонна линия 02/8147095 за сигнали на граждани, които са получили съобщение - sms или email, съдържащо негативна информация за състоянието на български банки. Сигнали могат да бъдат подавани и на електронен адрес press@dans.bg
 
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase