Светлозар Лазаров. Снимка: архив, БулФото
fallback

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров определи като добро начало данните за спад на битовата престъпност с 12%.

„Определено не съм доволен, не ме удовлетворява, но 12% на пръв прочит са един добър знак. Предстои ни много работа това да стане устойчива тенденция”, коментира той, цитиран от „Фокус“.

Oще по темата
Лазаров беше категоричен, че ако някой иска да извърши престъпление, няма кой да го спре.

„Няма власт над оная глава, която е готова сама да се отдели от раменете си. В случая е важно да има превантивен ефект, да има полицейско присъствие с оглед създаване на предпоставки за разкриване и обективно разследване на съответното престъпление, бързо и справедливо наказание“, разясни той.

Главсекът поиска от медиите да посочат населено място или страна без престъпления „да почерпя опит от тях и да го приложим в България и като приключи работата ми в МВР, да отида да живея там“.

"В крайна сметка можем ли да спрем някого да върши престъпления?! Можем ли да спрем хората да се бият вкъщи, да се убиват в домовете си, да трепят децата си? Тук нещата опират и до възпитание, манталитет. Много се опасявам това вече да не влезе в графата „народопсихология”, защото много зачестиха случаите", коментира още той.

Лазаров съобщи, че е възложил да се планира по-широк спектър от мерки заради последните случаи.

„Посегателството над близкия, в семейството, са неща, за които едва ли МВР е виновно, че се случва. Днес имаме убийство в "Столипиново". Двама братя се скарали, единият утрепал другия. Какво да направим? Разкрито, но накъде вървим, какво правим? Това са много сериозни въпроси за обществото”, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Анонимен

преди 9 години

Можем ли да спрем хората да се бият и убиват вкъщи?!Maloumnici napravete zakon za chastnata neprelosnovenost. Ako nekanen *** ti vlezne v doma imash pravo da go ubiesh.

49

Анонимен

преди 9 години

Лазаров бърка резултата и пак бърза да се хвали.Битовата престъпност се е увеличила с 12%,а той го казва обратно.На тези статистики никой не вярва,особено когато всеки ден медиите показват поредните репортажи с множество от хора,които разказват за грозните сцени,преживени от тях.Жертвите на грабеж,често придружен и с насилие,вече не са само по селата,а и в градовете,защото престъпниците стават и повече,и по-нахални Не им пука ни от полиция,ни от жандармерия.МВР не може да се справи.Съвсем ясно е

48

ТЦТЦ

преди 9 години

умре *** дето фалеше сеги требе сам да се фали още преди да стане министор престопноста се уплаши фала на такива юнаци

fallback