Снимка: архив Булфото

Полицаи от Павликени задържаха трима мъже, направили опит да измамят 82-годишен мъж от Велико Търново по схемата "Колетна пратка от близък", съобщиха от Областната дирекция на МВР - Велико Търново.

В неделя по обяд непознат се обадил на възрастния мъж, който го припознал като свой приятел, пребиваващ в момента в чужбина. Мъжът попитал дали е получена колетната пратка. Потърпевшият обяснил, че не е. Тогава "приятелят му" му дал телефонния номер на куриера, за да се разберат за доставянето й. 82-годишният мъж позвънил и "куриерът“ обяснил, че е платил на митницата 2300 лв. за пратката.

Двамата се уговорили да разменят парите и колета в Павликени. Потърпевшият обаче се усъмнил в истинността на цялата история и сигнализирал полицейските служители.

На мястото, където е трябвало да се осъществи размяната, са задържани 37-годишният Л.Л. от Горна Оряховица, криминално проявен и осъждан за измама, 39-годишният М.Ж. от с. Стамболово, криминално проявен за кражби и измама, и 43-годишният Г.А. от Горна Оряховица, криминално проявен за кражба и измама.

След доклад на събраните по случая материали пред Раойонна прокуратура – Павликени тримата са привлечени в качеството на обвиняеми. С постановление на прокуратурата са задържани за срок от 72 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase