Светлозар Лазаров Снимка: Булфото
fallback

ДНК експертизата е установила, че откритите край Перник тленни останки на една от жертвите на групата за мокри поръчки, известна като „пернишките килъри“ или "Килърите 3", са на Теодор Неофитов-Ханс. Това каза пред журналисти главният секретар на МВР Светлозар Лазаров след среща с главния прокурор в Съдебната палата.

Светлозар Лазаров каза, че е задържан още един човек от  групата, но не уточни кой е той.  

Според експертизата за намереното оръжие при обиските то е бойно. На въпрос дали има данни къде може да са други предполагаеми жертви на групата, Лазаров посочи, че данни има и те се търсят, но преди да бъдат намерени, не би се ангажирал с конкретика.

Oще по темата
По думите му има свидетелски показания по досъдебното производство, които дават яснота защо Неофитов е бил убит, но Лазаров не посочи какви са те. 

Главният секретар каза, че очаква днес да бъдат повдигнати обвинения за това убийство на известния като Васил Арарски - Бай Васо, бащата на Райко Арарски-Кръвта, и на Милчо Бонев, известен като Чироза.

Има данни, че лица, свързани с групата, които не са между живите, са съпричастни към убийствата на боса на ВИС 2 Георги Илиев и Васил Горчев, каза Светлозар Лазаров.

На този етап обаче той не може да се ангажира с наличие на доказателства. На въпрос може ли да се търси връзка между убийството на Георги Илиев и това, че около 47 дни по-късно е застрелян и Райко Кръвта, Лазаров отговори, че ще търсят тази връзка.

За "пернишките килъри" има оперативна информация за няколко убийства, каза Лазаров, но не се ангажира с конкретна цифра.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

ISTINATA

преди 7 години

TEODOR NEOFITOV ( HANS ) E UBIT OT SHATKATA ,SISI I BASHTATA NA SISI .SAMO TOZI TAPANAR LAZAROV -GELOSANIA ,DETO BESHE OHRANA PRED POPSKOTO NE GO RAZBRA !INTERESNO ZASHTO ?TOZI NEUSPEL VISADJIA LAZAROV E VZEL PARI ZA DA TROPA GLUPOSTI .TOZI TIP E PRIRODNO PROST,KOMPLEKSAR.

19

Анонимен

преди 9 години

Po prost glaven sekretar ot Lazarov ne sme imali. Sisi ubi Hans I tova go znae celia grad Pernik. Tozi chovek e za tribunala v Haga.

18

Стоян

преди 10 години

Вие наистина ли мислите, че действителни нещо е разкрито, поредните манипулации на ***, че уж правят нещо....

fallback