Светлозар Лазаров. Снимка: БТА
fallback

При инцидента в китайския ресторант в София няма открито взривно вещество по първоначални данни.
Днес в рамките на деня трябва да бъде потвърдена версията, че става дума за взрив вследствие на газовите бутилки, съобщи в Пловдив главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

По думите му версията „взрив на газови бутилки” трябва да бъде изчистена на 100% и това е необходимо, за да се успокои обществото.

Oще по темата

„Това, което ме притеснява като гражданин е, спазена ли е нормативната база от самите юридически лица и търговски дружества, които извършват тази дейност, и от друга страна, трябва да се замислим и ние как е осъществяван контролът от съответните служители”, каза Лазаров, цитиран от „Фокус“.

На въпрос дали ще бъде възложено на пожарникарите да проверят обществените места, той отговори, че вече са го направили. Според главния секретар на МВР върху подобни проблеми се акцентира чак когато стане инцидент, вместо да правим това постоянно като служители и гражданско общество.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 10 години

Няма атентат. Баш главният секретар на МВР дошъл да ни увери като в Бургас че гръмнал видиш ли само двигателят на автобуса.*** от МВР., и с невъоражено око се вижда,че е заложен експлозив умишлено.Атентат е това за да се взривят толкоз бутилки без пожар е невъзможно и без експлозив или е нужен огромен пожар или вие сте пълни *** в МВР и некадърно лъжете обществото и народа-толкоз мързелививо племе изобщо защо ви плащаме заплати. Ми уволнения на всички по веригата в МВР немедленно

9

AZ

преди 10 години

....каза *сльото от Горна Оряховица

8

До 6-тия колега

преди 10 години

Съгласен съм с теб за това че е боба . Неможе бутилка да гръмне и да няма пожар . Сигурно китайците предварително са поели кислорода на 100% че да няма възможност от възпламеняване . Толкова глупости е прекалено да се пишат . А за мощната вълна от взрив на газова бутилка е възможно да се постигне взривна вълна . Апропо дори и да е дефектна бутилката гърми изпуснатия газ останалият е много сложно да се възпламени . Абе боба е всички освен офицялните лица го потвърдиха

fallback