Снимка: архив, Булфото
fallback

Станалата нарицателна за питиетата менте в годините на прехода спиртоварна на Кирил Рашков - Цар Киро, е затворена, ръждясва и се разграбва.

Асеновградската полиция откри откраднати части от дестилационната колона на фабриката в пункт за вторични суровини в Пловдив, пише в днешния си брой „Труд“.

За обира задържани са двама мъже на около 30 години от ромски произход. В момента те се намират в затвора в Пловдив, разказват разследващи. В Катуница на шега се твърди, че поданици обират детронирания си цар, но после сериозно добавят: "Рашкови сами си организират обирите, не само на фабриката, а и на имотите си, а после се оплакват от тормоз."

Двамата роми са признали за кражбата, но заявили, че са открили материала до складове в покрайнините на жк "Тракия" в Пловдив. Кой ги е оставил там, не знаели.

Изчезналото съоръжение е трябвало да бъде продадено на търг от данъчните, то било нарязано и продадено за скрап в пункт в квартал "Столипиново" в Пловдив за 1400 лева. В пункта в "Столипиново" са намерени десет части от колоната, а преди време други крадци прибраха други четири елемента от нея. Те вече са осъдени, а частите от съоръжението са върнати.

В момента парчетата от дестилационната колона са оставени на отговорно пазене в пункта. Прокуратурата трябва да се произнесе дали да бъдат превозени за съхранение в митницата или в данъчната служба. Дестилационната колона от фабриката за алкохол на Цар Киро бе запорирана през 2009 г. Съоръжението, внос от Австрия, трябва да се продаде, защото цехът е работил без лиценз, но досега държавата не го е обявила на публична продан заради изчакване на експертизи. Според експерти цената на оборудването е няколко милиона лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

smeşnik

преди 11 години

prosti bılgari smotani..ne se pravete na gladni kopeci. car bil kakıv car mojedabıde ttoozi maaangggaal. gladen ciganen. ima li vid na car tozi *** prosto e edin dolen tip. vırvete pri maykata na koyato ubiha sina vişte ya gorkata ta şe vi kaje istinata kakıv e tozi ***.nese pravete na smeşni hvanete mangala benzin otgore mu ikibrit.. ubiyte go ciganina .... hayde sıs zdrave...

70

Анонимен

преди 11 години

spokoinooooo toi choveka si e na vyzrast, malko ili mn stresa mu se nasabira pove4ko i skoro ishemiqta q vijdam.Takache mn skoro bi trqbvalo da pykne toq ***

69

KupoB

преди 11 години

ами и те защо са братя....малко раз4истили е голема работа....нали не са му зели златото

fallback