Катастрофата стана вчера край село Голец. Снимка: Булфото

Шофьорът, който предизвика катастрофата с транспортния министър Ивайло Московски вчера, е отказал да бъде настанен в болница за наблюдение. Това съобщи директорът на ловешката болница доктор Тихомир Бенев пред БТА.

По думите му той не е бил сериозно пострадал, имал само леки охлузвания.

Шофьорът не е бил употребил алкохол, заяви директорът на областната дирекция на полицията в Ловеч комисар Георги Иванов заяви за БТА. Вчера след катастрофата дрегерът е отчел, че 35-годишният мъж не е бил с алкохол в кръвта.

При разпита в Районното управление на полицията мъжът разказал, че видял, че няма коли насреща и преценил, че ще може да изпревари колоната.

Още по темата

Инцидентът вчера стана след като автомобил "Фолксваген Голф" се опита да изпревари  аварирал ТИР в посока София, при село Голец. ТИР-а били спрели три леки автомобила, които изчаквали да спре движението в насрещното платно, за да го изпреварят.

По неизвестни причини голфът тръгнал да изпреварва и се ударил челно в насрещно движещия се автомобил, в който е пътувал министърът на транспорта.

Шофьорът е хващан и с други провинения на пътя - с алкохол, два пъти с превишена скорост и за причиняване на катастрофа, уточни комисар Георги Иванов.

Вътрешният министър Цветан Цветанов пък заяви, че животът на Московски е вън от опасност.

„Много неприятен инцидент, но е хубавото, че при него няма хора, които да са с опасност за живота. Има образувано досъдебно производство”, допълни министър Цветанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase