Ивайло Московски Снимка: Impact Press Group

Tранспортният министър Ивайло Московски е катастрофирал край село Голец, община Угърчин. Това съобщи директорът на Областната дирекция на полицията в Ловеч комисар Георги Иванов.  

По първоначална информация министърът е със счупена ръка.

Автомобилът на Московски е пътувал с включени специални светлини по посока Варна.

По първоначална информация е аварирал ТИР в посока София, при село Голец. Зад него са били спрели три леки автомобила, които изчаквали да спре движението в насрещното платно, за да изпреварят ТИР- а. 

По неизвестни причини, един от тях – Фолксваген“ Голф“, тръгнал да изпреварва и се ударил челно в насрещно движещия се автомобил, в който е пътувал министърът на транспорта.

Ивайло Московски е докаран в Спешна помощ в болницата в Ловеч заедно с още двама пострадали. Министърът е със счупена дясна ръка и се оплаква от болка в гърдите вляво.

В автомобила с министъра са били началникът на неговия кабинет Анджелина Тотева, секретарката му и шофьорът. По първоначална информация Тотева е с два счупени крака.

В болницата e пристигнал и министър Томислав Дончев, за да се увери какво е състоянието на пострадалите.

Московски не е пътувал с кола на НСО, а с автомобил на транспортното министерство.

От пресцентъра на МВР потвърдиха пред Dnes.bg, че има инцидент, но не дадоха повече подробности. Те чакат информация от спешните екипи.

*Информацията е актуализирана към 16.07 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase