Ролф Гремел се е обесил в следствения арест. Снимка: Булфото

Задържаният за убийство 34-годишен германец Ролф Гремел  се е обесил на кабел в следствения арест в Бургас, съобщиха от полицията.

Той беше задържан за жестокото убийство на неговия сънародник Хенри Щенберг, който беше открит мъртъв с множество прободни рани по цялото тяло на плажната алея в Бургас.

Снощи около 22.55 Ролф сложил край на живота си, като използвал кабела за кабелната телевизия

На мястото на инцидента се отзовала следствено-оперативна група, в която се включили и разследващ полицай и съдебен лекар. Те констатирали смъртта на задържания.

Трупът му е изпратен за аутопсия в Катедра „Съдебна медицина” – Бургас, като данните от приключила току-що аутопсия потвърждават причината за смъртта – самоообесване.

Още по темата
 По случая е образувано досъдебно производство.

Според  данните до момента ревност е основната причина за извършеното жестоко убийство. Двамата мъже имали връзка с една и съща жена, а тримата се познавали от клиника за лечение на алкохолизъм в Германия.

Във фаталната вечер тримата посетили няколко заведения в Бургас и изпили голямо количество алкохол.

Приятелката им си тръгнала към квартирата, а двамата мъже останали сами. Тогава Хенри Щенберг влязъл в кабинка за преобличане на плажа.  Ролф го последвал и започнал да му нанася хаотични удари с ножа в корема, тялото и главата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase