Снимка: Dnes.bg
fallback

Кметът на град Куклен Димитър Сотиров и неговият заместник бяха арестувани при зрелищна акция в населеното място, научи Dnes.bg.

„Полицаи с качулки дойдоха и изведоха кмета с белезници”, разказа очевидец на случката.

Срещу двамата се очаква да бъдат повдигнати обвинения за източване на средства в особено големи размери.
Жителите на общините Куклен и Гълъбово се оплакват, че земите и имотите им са продавани без тяхно знание. Те твърдят, че местната хазна се източва с фиктивни ремонти на улици и обществени сгради.

Близо 600 души са разпитани от икономическа полиция в Пловдив, тъй като част от тях се водили на работа в община Куклен. По документи са получили над 6500 лева и сега дължат данъци.

„Моят подпис и тези на близките ми са фалшифицирани и не отговарят на тези, сложени върху документите”, разказа Йордан Емилов, който е един от потърпевшите.

Според общинските съветници с източените средства се финансирала предизборната кампания на настоящия кмет.

"Злоупотребата е с общински пари, а самата далавера е голяма", твърди Добрин Миладинов, който е общински съветник в Куклен.

От няколко месеца прокуратурата и Икономическа полиция разследват кмета на Куклен Димитър Сотиров. Сега той е  задържан за 24 часа в ареста, а в общината е направено претърсване. 

„Досъдебното производство е за длъжностни престъпления и присвояване в големи размери на средства, което представлява доста тежък случай”, обясни пред Dnes.bg говорителят на Окръжна прокуратура в Пловдив Галина Минчева.

Тя уточни, че наблюдаващият прокурор трябва трябва да прецени какви обвинения и на кого да бъдат повдигнати. В петък ще стане ясно дали кукленският кмет остава за постоянно в ареста. Ако се докаже вината, по тези обвинения наказанието е до 20 години затвор.

Кметът Димитър Сотиров е подкрепен от БСП и в момента е трети мандат на поста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 11 години

EI NARODE TOVA SA CIGANE SAMO TE KRADAT HAHAHAHAHAHAHA

33

Анонимен

преди 11 години

Кухи ТИКВИ,с кухи ОБВИНЕНИЯ...ПАК!

32

Анонимен

преди 11 години

Кметът Димитър Сотиров е подкрепен от БСП и в момента е трети мандат на поста...............................нямаше нужда да го пишете!Всички знаем,колко са кухи ТИКВИТЕ,друго не можаха да измислят и затова....Тя уточни, че наблюдаващият прокурор трябва трябва да прецени какви обвинения и на кого да бъдат предявени.............за да не стане като с КАМИКАДЗЕТО от Бургас!хахахахахахахахахахахаха

fallback