Снимка: БТА

Марихуана, хероин и канабис са иззети при двудневна полицейска операция „Дрога”, съобщиха от пресцентъра на МВР.

"Операцията" е проведена от служители на главните дирекции "Национална полиция" на МВР и "Изпълнение на наказанията" на министерството на правосъдието. В нея са участвали служители от сектор „Оперативно обслужване на местата за лишаване от свобода” на ГД „Национална полиция”, съвместно с екипи от Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" към министерството на правосъдието.

Целта на операцията е пресичане опитите за внасяне и разпространение на наркотични вещества в местата за лишаване от свобода. В хода й са задържани за 24 часа петима души, които по време на свиждане са се опитали да внесат наркотични вещества.

В затвора във Варна 34-годишната М.Г. направила опит да внесе 25 найлонови пакетчета с марихуана, укрити в чифт кецове. Пак там С.Р. на 19 години се опитала да внесе 10 найлонови пакетчета с хероин, укрити в подгъва на анцунг.

В Софийския затвор 36-годишният К.С. се опитал два внесе 9 полиетиленови топчета с „хероин”, укрити в пет шоколадови десерта.

В затвора в Стара Загора 18-годишният Т.К. се опитал да внесе 6 грама „хероин”, укрити в специално пригодено двойно дъно на кофичка с течен шоколад.

В затвора във Враца С.Р. на 33 години направил опит да внесе 2 найлониви пакетчета с 10 грама канабис, укрити в пакет с мокри кърпички.

По случаите са образувани досъдебни производства за извършено престъпление по чл. 354а от НК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase