Любомир Павлов. Снимка: БТА

Това обвинението няма нищо общо с реалността, заяви бизнесменът и собственик на “Медийна група България“ Любомир Павлов на извънредна пресконференция.

По-рано днес той бе извикан в Националното следствие и беше обвинен за укриване на данъци. Наложена му беше и парична гаранция от 100 000 лева. Това е четвъртото обвинение срещу Павлов, които вече е обвиняем за документална измама, пране на пари и невярно документиране.

Павлов беше категоричен, че винаги е плащал данъците си. Той дори показа ревизионен доклад.

Бизнесменът заяви, че има усещането, че определен прокурор тръгва срещу него и се търсят всякакви причини да му се повдигнат обвинения. Той добави, че ще започне серия от съдебни дела срещу медии и журналисти за клевети по негов адрес.

Той отхвърли тиражираните твърдения, че е изпрал пари чрез имоти във Франция.

Още по темата
По думите му те били собственост на дружества, някои от които негови, а други - на членове от семейството му. Любомир Павлов посочи, че имотите са закупени изцяло с кредити. В отговор на въпрос Павлов отрече твърденията, че френските власти също го разследват.

Скандалите около Павлов и съдружника му в “Медийна група България“ Огнян Донев започнаха след като в началото на юни вестник "Преса" публикува фрази от два разговора на Павлов с неизвестно лице. Двата разговора са се провели в периода 29 май-7 юни.

Всекидневникът се издава от "Обединени свободни медии", а негов главен редактор е Тошо Тошев, който преди беше начело на "Труд". След като Павлов и съдружникът му Огнян Донев купиха изданията от австрийската ВАЦ, Тошев си тръгна от "Труд" заради несходство на вижданията с ръководството.

От публикуваните откъси от разговори става ясно, че Павлов знае, че на него и Донев ще им бъдат повдигнати обвинения, но не се притеснява, защото “който приема поръчки срещу нас, това му коства главата, факт “. Във въпросните записи става дума още за кадруване в съдебната система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase