Николай Йорданов. Снимка: МВР
fallback

Бруталният убиец на намерения разфасован и обгорен край Враца Николай Йорданов, който беше обявен за национално издирване, направи пълни самопризнания.

Oще по темата

30-годишният Адриан - съпруг и баща, затрил младежа заради пари. С тях той откупил колата си.

Това стана ясно от изявление на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

На 14 юни 22-годишният Николай Йорданов отишъл в дома на родения в Мизия Адриан в жк "Овча купел". Там той бил убит и разчленен, поясни министърът.

Два  месеца преди това заподозреният оставил автомобила си за продажба в автокъща, като след убийството с откраднати от жертвата пари закупува отново колата си.

След като затрил Николай и разчленил тялото му, Адриан сложил крайниците в торби и ги стоварил в багажника на колата си. Почистил прецизно дома си и поел на път.

Изхвърлил документите на Николай в река Дунав, а части от тялото му в река Огоста.

Когато се прибрал в София закарал колата си на автомивка и инструктирал работниците да почистят багажника, имало кръв, защото карал месо.

Оказва се също така, че Адриан и Николай се познавали от пицария в „Овча купел”, която до преди няколко месеца убитят зареждал с хранителни продукти. Безработният от почти година и живеещ на квартира Адриан често посещавал заведението.

Във фаталният ден 14-и юни Адриан и Николай се видели, при което следите на жертвата се губят. Дневния оборот, който бил в Николай, се смята, че е между 1000 и 2000 лева.

След инцидента Адриан е откарал шофирания от Николай служебен микробус на Централна гара, където го оставил.

Независимо от прецизното почистване на дома на Адриан разследващите открили  ДНК материал, който съответстват на профила на Николай.

„За голямо съжаление имаме един тежък криминален случай. Николай е водил съвсем нормален живот. Имал е коректни отношения със своя работодател, семейството и приятелката си. Момчето се е ползвало с много голям авторитет и доверие сред кръга на своите приятели и приближени", заяви Цветанов.

Той подчерта, че за МВР било изключително важно да работи дискретно. Така извършителят щял да бъде спокоен и няма да подозира.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

347

До Ястреб

преди 11 години

Засмях се като прочетох коментара ти има доза истина .. :) Но хайде не сме най-лошите в света има къде къде други сметки за уреждане първо

346

mi6o

преди 11 години

Като има дете сега да разрежат детето му пред о4ите му,да му отрежат рацете и тогава в затвора

345

ivanov

преди 11 години

Do Anonimnika post 412. Kato se pravish na interesen, zashto ne si slojish imeto ,a se kriesh zad animnosta.Ti si nenormalen.Kak moje takova izkazvanie da pravish. Kakvo ti e vinovno semeistvoto be ***. Znaeshli, che koleloto taka moje da se zavarti i teb da spoleti sashtata tragediia *** OMRAZNA MI OT NENORMALNICI KATO TEBE

fallback