Снимка: архив, МВР
fallback

Столичната полиция задържа непълнолетен за серия грабежи над столичанки, съобщиха от МВР.

Младежът с прякор "Апогея" се специализирал в този вид престъпления през последните три години.

Само преди месец местни криминалисти го задържали за три нападения над столичанки.

17-годишният обикновено действал посред бял ден около спирка на градския транспорт на ул. "Житница" и "Никола Мушанов". Отличавал се с агресивното си поведение и наранявал жертвите, които оказвали съпротива.

В деня, в който младежът бил освободен от ареста, извършил поредното престъпление –  на 31 май около 18.30 ч. ограбил златния синджир на 55-годишна столичанка, а на 2 юни със златното си бижу се разделила 46-годишна.

Втората жертва оказала яростна съпротива, което провокирало нападателя и той й нанесъл удари с юмруци по лицето.

Третият грабеж бил извършен на 4 юни около 16.00 ч. Тогава непълнолетният нападнал 63-годишна жена и отмъкнал златното й колие.

Криминалистите бързо стигнали до вероятния извършител на трите престъпления – жертвите помогнали с точно описание на нападателя.

На 5 юни младежът бил задържан в дома си. 17-годишният е контингент на Детска педагогическа стая, регистриран многократно за кражби и грабежи на територията на столицата.

Задържан е за 72 часа и са му повдигнати обвинения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Към 32

преди 12 години

Пролетта на 86-та ,стотици хиляди се тровят и умират от чернобилската радиация - всичко остава скрито от *** на върха. Това е комунизмът!

27

Анонимен

преди 12 години

14 е прав, полицията си е свършила работата, сега е ред на прокурора, съдията и благосклонните закони. Като не е пълнолетен не знам дали изобщо могат да го осъдят.

26

асд

преди 12 години

Това е "демокрацията" !

fallback