Част от техниката на разбитата банда. Снимка: МВР
fallback

Престъпна група, занимаваща се с насилствено събиране на лоши кредити бе разбита от служители на ГДБОП.

Спецоперацията започнала във вторник на територията на София, Кюстендил и Добрич.

В хода й са задържани тарторът на групата  - С.С. на 29 години от София, заедно с още четирима столичани на възраст между 28 и 41 години.

В Кюстендил антимафиотите заловили и още трима участници в престъпната банда.

Установена е и схемата, по която те са работили. Фирмата била регистрирана на името на лидера с предмет на дейност - събиране на дългове.

Същинската й дейност обаче се състояла в насилствено събиране на лоши вземания. За целта те използвали всички възможни инструменти – от заплаха, изнудване, склоняване към проституция, до обсебване на скъпи автомобили и строителна техника.

Установено е, че групата е действала на територията на София, Кюстендил и Добрич.

При процесуално следствените действия на различни адреси, ползвани от групата в трите града са открити и иззети множество документи и компютърни конфигурации, които имат отношение по дейността на фирмата.

По случая е образувано досъдебно производство. Задържаните са с мярка за неотклонение до 72 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

Лена

преди 11 години

Тази фирма "Кронос" как така е регистрирана за да тормози хората ежедневно? На мен ми писна да ми звънят през два дни за последната вноска на интернет,който отдавна не ползвам и съм прекратила с писмена молба...договорът трябвало да се изпълнява докрай...Нагли и нахални за пари! Смятам да подам жалба при Прокурора за притесненията им. Имате ли подобни случаи и как постъпихте?

70

Лилия

преди 11 години

А какво ще кажете за неоснователните събирания за предсрочно прекратени договори с оператори на телефони,интернет и кабелни телевизии???? В тези договори не можеш да се измъкнеш преди да изтече срокът му,независимо, че не ползваш вече услугата...която уж е предплатена....,не ползваш, но трябва да платиш.....Тези "Момчета" се правят на моралисти, а са готови да ти вземат и последната стотинка за да си получат хонорара...Ами ако се изправят "юнаци" срещу "юнаци"? Браво на "демокрацията"!

69

анонимен

преди 12 години

продължение това не е ли чист рекет пладнешки узаконен обир всяка такава къща си има определен изпълнителен съдия айде бе писна ни вече който дължи пари на банка или кредит да си го плати със лихвата макар и закъснял всеки който работи взема пари но не ги взема на време да си има работа с банката защо съдия изпълнител ами и той да ***

fallback