Снимка: Bulphoto
fallback

Неутрализирана е престъпна група, занимавала се с производство и разпространение на неистински документи за самоличност и фалшиви пари, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Вчера служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ под ръководството на Софийската градска прокуратура са проведоли спецакция на територията на София, Велико Търново и Кюстендил.

Акцията започнала със задържането на С.З./45г./ от София. Той бил спрян на околовръстния път в София. В автомобила на мъжа, който е криминално проявен, били открити 10 000 неистински евро банкноти с номинал 100.

В ресторант в центъра на столицата, собственост на организатора на групата - А.Б./44 г./от София, криминално проявен - са намерени над 60 листа с отпечатани билети за гръцкото метро.

Антимафиотите задържали и останалите членове на престъпната група - Н.Р. /57г./, В.Р. /56г./, Е.И. /45г./, Б.Б. /59г./, всички от София, Й.Ч. /57г./от Кюстендил, Х.Х. /51г./, П.М. /52г./, и двамата от София и Д.Д. /54г./от Велико Търново. У тях са открити 1700 неистински щатски долара, както и неистински евро банкноти с номинал 200.

При последвалите процесуално-следствени действия в жилищата на задържаните са открити две производствени бази за изработка на фалшиви документи, съответно в София и Велико Търново. Иззети са голямо количество неистински български и чужди големи талони за автомобили, празни бланки за дипломи, 35 печати на различни институции, хартия за дипломи, холограми, неистински 860 таксови марки, корици за паспорти, български и чужди визи и големи количества чешки бандероли, холограми за гражданска отговорност.

Спецполицаите намерили и иззели още неистински банкноти - 11 по 50 евро, 17 по 100 щатски долара и една от 200 евро. Намерени и иззети са множество компютърни конфигурации, както и материали и пособия за изработката на фалшификатите. В печатна база в близост до столично училище са открити и иззети чешки, гръцки и испански бандероли, както и печатарски плаки за тяхната изработка.

На задържаните им е наложена полицейска мярка за 24 часа, действията по разследването продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

krasos

преди 12 години

А грабежите и битовата престъпност ??? Какво ме интересува чешки и испански бандероли, тук поръчковите убийства ,грабежите и телефонните измамници са във вихъра си и никой не прави нищо !!! Пак се мазним на чужденците , а Българите кучета ги яли !!!

15

???

преди 12 години

Й.Ч от Кюстендил??? Това Йордан Чипев ли да се разбира???

14

ЦВЕТАНКА МАРИНОВА

преди 12 години

ПРЕДЛАГАМ ЗАПЛАТИТЕ ДА СТАНАТ 80 ЕВРО, ПЕНСИИТЕ 50 И ВСЕКИ, КОЙТО ИЗВАДИ БАНКНОТА ОТ 100 ЕВРО ДА БЪДЕ АРЕСТУВАН КАТО ПРЕСТЪПНИК.

fallback