Снимка: Impact Press Group
fallback

Общ преглед

Автомобил Ауди с варненска регистрация гръмна тази сутрин малко след 8 часа в центъра на крайморския град. Инцидентът е станал в района на кръстовището до Икономическия университет.

Колата е била в движение, когато е гръмнала, и по инерция се е ударила в светофара. Предполага се, че бомбата е била поставена под шофьорската седалка.

Шофьорът е откаран в шоковата зала на МБАЛ "Св.Анна" в критично състояние, след което е починал. Загиналият е Йордан Харасимов, който е член на Рибарско сдружение, съобщиха от полицията. Той е пътувал сам в колата. От полицията са открили в него документите му за самоличност.

От взрива колата е повредена до неузнаваемост, с потрошена предна, задна част, както и таван. 

Специалисти на ДОТИ извършват оглед на колата. В момента районът е отцепен, работата по случай продължава. Пострадали други хора и сгради в района няма.

52-годишният Йордан Харасимов е един от най-крупните хора, занимаващи се с улов , внос , преработка и търговия на риба и рибни продукти , както и в улов , преработка и експорт на замразено месо от рапани в Япония, САЩ , Корея , Виетнам , Турция.

Собственик е на фирмата "Север експорт", създадена през 1995 година с база в квартал "Аспарухово". Харасимов е бивш шампион по класическа борба и дългогодишен Председател на клуба по класическа борба във Варна “Локомотив 93”.

Случилото се е заснето от наличното в района видеонаблюдение. Предполага се, че става въпрос за умишлен взрив.

Информацията е актуализирана в 10.27 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

290

Rucifer

преди 12 години

Чиста, професионална работа, без косвени жертви. Скъпа поръчка.

289

Kyciq

преди 12 години

Жалки хора, жалки коментари. За пореден път се убеждавам, че форумните *** могат само да бълват помия. Живи и здрави да сте, само хубави неща да ви се случват, компютърни мишки такива.

288

Анонимен

преди 12 години

Da,obiknovenno tupacite ne gi spoletjava,prav si..

fallback