Валентин Янев – Вальо Бореца. Снимка: МВР
fallback

Валентин Янев – Вальо Бореца, сочен за близък до групата за отвличания "Наглите", е задържан за изнудване, заедно с още четирима души, съобщи шефът на ГДБОП Станимир Флоров.

Петимата са арестувани в "Горубляне" за рекет и заплахи за убийство. Операцията по задържането им се нарича "Р.А.Л.И.Ц.А."

Името на операцията е абревиатура от думите – Р - рекет, А - алчност, Л - лицемерие, И - изнудване, Ц - цинизъм и А – анархия, съобщиха от МВР.

Бореца и бандата му поискали 3000 лева, задържани са в момент на получаването им.

Лятото на 2010-а Вальо Бореца беше освободен от съда в "домашен арест", защото магистратите сметнаха, че здравословното му състояние е сериозно влошено.

"Би трябвало мярката му да продължава да бъде "домашен арест", но се оказа, че лицето е живо и здраво, доста е дееспособен и от това, което извършихме, се установи, че дори прави опити и създава условия за рекетиране и притесняване на българските граждани", коментира Флоров пред "Фокус".

Oще по темата

Преди повече от две години прокуратурата обвини Валентин Янев – Вальо Бореца за убийствата на Иван Пайнавелов – Сапата и Юлиян Лефтеров – Кунгфуто, за които се смята, че също са били част от "Наглите", както и за притежание на боеприпаси без разрешение.

Групата за отвличания "Наглите" бе разбита през декември 2009 г. Тогава полицията арестува над 20 души, част от които в момента са в ареста, и откри няколко квартири, в които са държани похитените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

79

анонимен

преди 12 години

ОЩЕ едни *** се оплакаха от полицейско наси лие сега по БТВ!!!ВСЕКИ ЕДИН ГНУСЕН ПРЕСТЪПНИК И НЕГОВОТО СЕМЕЙСТВО вече се оплакват от полицейско насилие.ТЪПАТА *** която се води съпруга на кленовски чак каза че 200 деца ДА ТЯ КАЗА 200 деца били в момента в детският кът в МОЛ-а са били изплашени при акцията.*** *** яд я е че вече няма да има КИНТИ и ще трябва да търси друг кленовски.НЕКА ДА Й Е ГАДНО!!!

78

РАЛИЦА КОЛКО

преди 12 години

ПАРИ ВЗЕ НА МРЪСНИКА ЗА ДА ХОДИ ДА БИЕ ХОРАТА И ДА ГИ РЕКЕТИРА???РАЛИЦА НЕ ТЕ ЛИ ЕСРАМ???КАКВО ВИ СТАВА ДАМИ И ГОСПОДА СЪДИИ ТОВА ЛИ УЧИХТЕ В УНИВЕРСИТЕТА???ВИЕ СТЕ ПО-ЛОШИ И ОТ ТЕЗИ РЕКЕТЬОРИ ЗАЩО ИМАТЕ ЗАЩИТАТА НА ДЪРЖАВАТА!!!ЗАСРАМЕТЕ СЕ!!!ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА!!!НЕ ВИ ЛИ Е СТРАХ ОТ ПРОВИДЕНИЕТО!!!БОЖИЯТА СПРАВЕДЛИВОСТ ЩЕ БЪДЕ МНОГО МНОГО ТЕЖКА ЗА ВАС И ВАШИТЕ БЛИЗКИ!!!ИМАЙТЕ СТРАХ ОТ БОГА!!!!!!!!!!!!!!!!!

77

kritik

преди 12 години

ne bolen a bolen zdrav nosi!

fallback