Софийската градска прокуратура повдигна обвинение на сочения за близък до групата за отвличания „Наглите“ Валентин Янев – Вальо Бореца, за убийството на Юлиян Лефтеров – Кунгфуто, и Иван Пайнавелов – Сапата.

На Янев са повдигнати две обвинения за умишлено убийство.

Според прокуратурата Бореца е убил умишлено Юлиян Лефтеров, като го е застрелял в главата. Tой е извършил престъплението на 8 януари 2009 г., в района на софийското село Плана.

Бореца е извършил убийството на Иван Пайнавелов – Сапата, през април миналата година в кв. Бистрица, като го е прострелял в главата.

На Вальо Бореца е повдигнато и трето обвинение за притежание на боеприпаси, без да има право на това.

В обвинението е записано, че на 23 януари 2009 г. Янев е държал в жилището си в кв. Драгалевци 20 броя патрони 16-и калибър, без да има разрешително.

Вальо Бореца е сочен за част от групата за отвличания, която бе разбита в края на миналата година при операция „Наглите“.

Още по темата

Тогава полицията арестува над 20 души, част от които в момента са в ареста, и откри няколко квартири, в които групата е държала похитените.

В началото на януари в землището на Плана планина пък бяха открити труповете на Иван Пайнавелов – Сапата, автокрадецът, за когото се смята, че също е бил част от „Наглите“, и на Юлиян Лефтеров – Кунгфуто, за чието отвличане бандата дори е взела откуп.

Месец след като труповете бяха открити, Вальо Бореца бе обявен за издирване, а преди седмица бе задържан в ресторант в столичния квартал Овча купел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase