fallback

Трима ромски барони са задържани заради това, че подготвяли убийството на прокурор от ВКП и двама ромски лидери.

 Една от мишените е прокурорът Олег Янев. две поръчани убийства са на ромския лидер Шмид Точев от Своге, и на небезизвестния Ицо Папата, председател на Върховното ромско мешере. 

По информация на БНТ двама от задържаните са от град Левски -Георги Иванов и Васил Георгиев. Третият задържан е Любо Кардараша, също известен като Любо Къдравия от Костинброд.

Любомир Илиев е братовчед на лидера на партия ДРОМ Илия Илиев и е приближен на Кирил Рашков - Цар Киро. Кардараша е в конфликт с Ицо Папата още от 1999 година.

Набелязаните жертви трябвало да бъдат убити от чужд гражданин на бивша съветска република, пристигнал у нас през декември миналата година. Той обаче бил задържан и признал, че е вербуван за убийствата. За елиминирането на Ицо Папата и Шмид Точев са му били предложени 75 000 евро. За прокурора предложената цена е била 100 хиляди евро.

Мократа поръчка е трябвало да бъде изпълнена в първите дни на тази година. Прокурор Янев бил поръчан заради водени от него разследвания на други убийства, в които ромските барони били замесени.  

Олег Янев е бил следовател по делото за убийството на Андрей Луканов.

Тримата задържани остават в ареста за 24 часа.  Утре се очаква да бъдат повдигнати обвинения по случая. 

 *Информацията е актуализирана в 22.31 часа 

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

99

АЗ

преди 12 години

НЯКОЙ ПОЗНАВА ЛИ БИЗНЕСМЕНА ШМИД ТОЧЕВ И НЕГОВИЯ БИЗНЕС ПАРТНЬОР БУДИН?

98

до 97

преди 12 години

Много филми гледаш пич......и по-добре не пиши , защото каквото ти е писането - такова ти е и мисленето.....

97

Серго

преди 12 години

Отидете да видите ,когато има пленум на ЦК на БСП ,пред "Позитано"20 колко лимузини с *** барони спират и влизат да редят далавери с партията столетница! После се чудите защо така имали права! Ами тя партията си ги отглежда от 1944г. ...На ви колкото да има иЕдене пък вие се множете,под крилото на партията майка!

fallback