Снимка: БТА
fallback

Митническите служители на Капитан Андреево задържаха 1750 вълнисти папагала, както и 60 морски свинчета, съобщиха от агенцията "Митници".

Птиците и животните са пренасяни от български граждани, пътуващи от Словения за Турция. На митническите служители обаче са представени документи за малък брой от превозваните птици, поради което останалите 1750 вълнисти папагала са задържани.

От тях 55 са от вида "розела", защитен от Конвенцията по международна търговия със застрашени видове от дивата фауна и флора - CITES. Защитените птици са предадени на спасителния център на сдружението "Зелени Балкани" за спешно транспортиране до Зоологическата градина в София и поставянето им под карантина там.

Всички останали птици са настанени в пункта "Капитан Андреево", като са създадени необходимите условия за безопасното им пребиваване.

Това е втори за седмица случай на осуетено незаконно пренасяне на папагали през митническия пункт "Капитан Андреево".

На 18 декември служителите на пункта задържа 12 папагала от вида "тукан", класирани като едни от десетте най-красиви птици в света. При този случай папагалите бяха задържани при опит да бъдат внесени в България от Турция, припомнят от агенцията "Митници".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 12 години

Въх!

6

емигрант

преди 12 години

То ГКПП да не е кокошарник вече.Кво сега всеки Зоопарк с по 300 папагала или ще ги пуснат на свобода може пък ида се размножат.

5

до 5

преди 12 години

Друго си е флейка от свободно куче с копривка брана край соц-паметник, мммм!

fallback