Снимка: Архив, Булфото
fallback

Почти 6,5 милиона кутии контрабандни цигари са задържани при полицейска акция в гр. Съединение, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР- Пловдив. Щетите за държавния бюджет се изчисляват на около 2,5 милиона лева.

Акцията е проведена по сигнал за транспортиране на огромно количество цигари без бандерол. Проверен е товарен автомобил "ДАФ" с българска регистрация, в чийто товарен отсек са открити 6 425 000 кутии нелегални цигари. Камионът е бил претърсен в складово помещение в момент на разтоварване на стоката.

За едно денонощие в ареста са задържани Е.Б. /39 г./ - управител на фирмата, където е намерено превозното средство;
Н.Д. /25 г./ - водач на товарния автомобил; Л.П. /48 г./- криминално проявен, регистриран като извършител на контрабанда; М.Ш./21 г./- криминално проявен, регистриран за кражби.

Образувано е досъдебно производство, а материалите са докладвани в Районната прокуратура в Пловдив. Предстои да бъде изяснен произходът на превозваната контрабандна стока, предназначена за разпространение на вътрешния пазар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Възмутен

преди 12 години

Ясно се вижда и чува как се притискат работници, които не са получавали заплати и на които не са плащани осигуровки, да гласуват за листата на своя шеф Минчо Гроздев и за кандидат-кмета на ГЕРБ Вяра Петрова.

33

skatelite

преди 12 години

От всички статни днес и по-специално от коментарите под тях разбрах едно: хората са на мнение, че преди изборите не трябва да се залавят престъпници ю, защото ще е PR акция. Излиза, че това е идеалното време за безчинстване, крадене и убиване, защото по това време не трябва полицията да се намесва. Няма никакво значение кога се извършва една акция, дали е преди или след избори, ако е извършена както трябва следва да се отдаде нужното на полицията.

32

Анонимен

преди 12 години

jononlkn

fallback