Снимка: архив, МВР

Димитър Вучев – Демби, е задържан от служители на ГДБОП. Арестът е извършен на 26 юли с постановление на Софийската районна прокуратура.

Вучев е привлечен като обвиняем за общо девет престъпления.

Три от тях са закани с убийство към столичани и техните семейства и шест – за подбудителство към убийство с използване на огнестрелно оръжие и самоделно взривно устройство срещу знакови фигури от криминалния контингент, съобщиха от МВР.

Демби е задържан за срок от 72 часа, а прокуратурата ще поиска да му бъде наложена постоянна мярка „задържане под стража“, уточни пред Dnes.bg говорителят на Софийската районна прокуратура Руси Алексиев.

Очаква се мярката за неотклонение на Демби да бъде гледана в петък.

Още по темата

Демби, който неведнъж е попадал в ареста и на няколко пъти се размина със смъртта при опити за покушението му, бе осъден от СГС на 15 години затвор за опит за убийството на Илиян Версанов, има и 3-годишна условна присъда за притежание на оръжие.

Той е свидетел на прокуратурата по няколко знакови дела.

В края на миналата година стана ясно, че оперативната разработка срещу Красимир и Николай Маринови – Маргините, е започнала след сигнал на Демби за готвени покушения.

Тогава Демби разказал, че има информация за група за поръчкови убийства, която трябвало да ликвидира Иван Тодоров – Доктора, бизнесмен от Сандански и депутат от „Атака“.

Демби е и основен свидетел по делото срещу Златко Баретата. През юли 2010 г., обяснявайки как в групата са си разчиствали сметките, Демби заяви пред съда: „Да убиеш някой, е ежедневие, така че е нещо нормално“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase