Снимка: МВР
fallback

Двама адвокати, уличени в участие в схема за имотни измами, са задържани в столицата, съобщи МВР. В ареста са и трима техни помагачи. Престъпната група се разследва от края на миналата година.

През януари белезниците щракнаха на ръцете на адвокат Константин Томов и Васил Петров – Бахамата (кум на дупнишкия бизнесмен Ангел Христов – Геле).

Оттогава адвокат Томов е в следствения арест по обвинение като организатор на престъпната група, а Бахамата беше откаран директно в затвора в Бобов Дол, където излежаваше присъда, но „забрави“ да се върне, след като временно бил пуснат за лечение.

Според разследващите престъпната група е осъществявала сделки с имоти на починали или хора с психични отклонения, като адвокатите са използвали фалшиви документи – удостоверения за наследници, смъртни актове и т.н.

Oще по темата

На 20 април столичните криминалисти задържали и другите двама, сочени за организатори – съпругата на Константин Томов – И. Т., и 54-годишният А. К.

И. Т., която също е адвокат, е арестувана в столичния жк „Люлин”. В жилището са намерени празни бланки на различни видове документи, нотариални кочани с печати, празни бланки за дипломи за завършено висше образование и множество лични данни: ЕГН-та, адреси и лични карти на българи.

Другият адвокат с инициали А. К. също е задържан в София, след като се укриваше и бе обявен за общодържавно издирване.

Задържани са и трима помагачи – Г. К. – Биби, който е откаран в затвора в Бобов дол, Ц. И., който е под домашен арест, и 38-годишната Г. М. от Благоевград с наложена мярка „парична гаранция”.

На 23 април Софийският градски съд остави за постоянно в ареста адвокатите, сочени за организатори на престъпната група.

До момента столичните криминалисти са разкрили над 20 придобити и продадени по измамната схема апартаменти, уточняват от МВР.

Работата по разплитането на престъпната схема продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

пеловски

преди 12 години

Сети се Мара да се побара...! Е,и к'во пра'им се'а...а?! След като Съдът ни е червен до посиняване,а следствието и прокуратурата са като лудите,дето гонят Михаля,ама все на друг адрес,как да стане тя - тая работа - бандитите в затвора,а държавата да е на гражданското общество.А не в услуга или като функция на белите якички и босовете на организираната престъпност у нас?!Че то по тая логика и в тая посока - трябва да напълним стадионите с престъпници по такива критерии,ала кой ще посмее?!

21

oho

преди 12 години

Би трябвало да закопчаят всички адвокати и малкото дето докажат че са невинни да ги откопчаят.

20

между другото

преди 12 години

Ако не знаете адвокатските фирми не се проверяват и са идеално средство за пране на пари! Само дето никой не споменава нищо по въпроса. Това е нещо като ненаказуема обществена тайна!

fallback