Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Адвокат е задържан за организиране на престъпна група, занимавала се с имотни измами, съобщиха от МВР. По случая са работили криминалисти от Главната дирекция и Пето РУП-София.

42-годишният адвокатът К.Т. от София е бил в компанията на издирвания Васил Петров-Бахамата, незавърнал се след временно прекъсване за лечение на изтърпяването на наказание “лишаване от свобода” от затвора в Бобов дол.

На 12 януари двамата били засечени близо до заведение в ж.к. „Люлин”. Работата по случая започнала в края на октомври миналата година, когато 31-годишната Г.М. от Благоевград и Ц.И. на 20 години от Дупница се опитали да изтеглят 17 910 лева от сметка на починала жена от клон на банка в столицата.

В хода на разследването криминалистите установили, че те са участници в организирана престъпна група, заминаваща се с имотни измами.

За осъществяване на измамните сделки с недвижими имоти на починали хора, те използвали неистински документи: удостоверение за наследници, смъртни актове и др.

Освен задържаните, в престъпната група участва Васил Петров-Бахамата, а неин организатор е 42-годишният адвокат.

Събрани са доказателства, че техни съучастници са също 35-годишният Г.К. от Благоевград, с прякор Биби, криминално проявен за лихварство и наркотици, обявен за общодържавно издирване и А.К. на 53 години от София, който се укрива.

При обиска на жилището на организатора К.Т. са намерени различни документи, издадени от държавни институции, печати на банки, боеприпаси и личната карта на Бахамата.

В петък на адвокат К.Т. е повдигнато обвинение за организиране на престъпна група, а Васил Петров-Бахамата е привлечен в качеството на обвиняем, като участник в организираната престъпна група.

С постановление на прокурор от Софийска градска прокуратура (СГП) на двамата е наложена 72-часова мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Продължава работата по разкриване на цялостната престъпна дейност на групата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase