Днес в Симеоновград бяха погребани Яница Бойчева, Гошо Георгиев, Евгени Грозев и Красимир Марков. Снимка: БТА

„Синът ни не е пияница, както се опитват да го изкарат всички”. Това заявиха пред Dnes.bg родителите на Даниел Георгиев – 23-годишният младеж, убил две момичета и четири момчета с чужд автомобил в Симеоновград.

Те се съмняват в данните на хасковската полиция, според които синът им е седнал зад волана с 1,3 промила алкохол в кръвта.

Майката и бащата на момчето пристигнаха в късния следобед в Университетската болница „Свети Георги” в Пловдив видимо притеснени.

„В шок сме”, заяви през сълзи майката на Даниел. 

„Изказваме искрените си съболезнования на близките на загиналите, нищо не можем да кажем повече, оставете ни на мира”, бяха думите на бащата.

Още по темата
24 апр 2011 18:18
Двамата се поинтересуваха за състоянието на сина им. Лекарите обясниха, че Даниел продължава да е в кома и казаха, че жизнените му функции се поддържат изкуствено.

„Все още има опасност за живота на момчето”, бяха думите на дежурния лекар. След като чуха това и разбраха, че няма да бъдат допуснати вътре в отделението, двамата родители напуснаха спешния сектор.

От прокуратурата коментираха, че ако бъде доказана вината на шофьора, седнал пиян зад волана, той може да получи до 12 години затвор. 

„До 100 хиляди лева могат да получат родителите на загиналите младежи”, коментираха от Асоциацията на загиналите и пострадали при катастрофи. Кръвнината трябва да бъде присъдена от съда.

Междувременно стана ясно, че Окръжната прокуратура в Хасково е повдигнала обвинение срещу Живко Желев (19 г.) от Симеоновград, предоставил колата на баща си на Даниел Георгиев.

Той ще отговоря за това, че е предоставил автомобила на шофьор, употребил алкохол, като с това е причинена смърт, съобщи прокурорът в Окръжната прокуратура Павел Жеков.

Днес в Симеоновград бяха погребани Яница Бойчева, Гошо Георгиев, Евгени Грозев и Красимир Марков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase