Снимка: Булфото
fallback

За  72 часа в Ловеч е бил задържан началникът на териториалното звено на службата за борба с организираната престъпност във Велико Търново Орлин Тодоров. 

Повдигнато му е обвинение  за разгласяване на държавна тайна, съобщи за БТА прокурор Валентин Вълков от окръжната  прокуратура в Ловеч. Тодоров е закопчан в петък по обяд.

Mинистърът на вътрешните работи Цветан Цветанов съобщи, че срещу Тодоров има образувани четири досъдебни производства.

Арестуваният шеф на антимафиотите е разработвал лекарите от болницата в Горна Оряховица. Цветанов обаче не коментира за изтичането на каква информация става дума, нито дали задържането е свързано с разследването на медиците.

42-годишният Тодоров е в  системата на МВР от 1991 г. Бил е началник на ведомствената  охрана на "Захарни Заводи - Горна Оряховица" и е работил в  криминалния отдел на районното полицейско управление в града.  Шеф е на БОП в във Велико Търново от март 2010 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

физкултурник

преди 13 години

ГОРДЕЯ СЕ СЪС КОЛЕГИТЕ СИ ,колкото работа сме свършили и изнесли .

74

Анонимен

преди 13 години

освен това трябва , по-скоро много е наложително и е крайно време, да се научим да си избираме възможно най-читавите между политиците (тея в момента дори не са в групата на последните, щото са пълни лаици в политиката, видяли като жабите, че коня го подковават и си завдигали и те краката) ... тъпчем 22 години на едно и също място, всеки следващ се има за "месия", докато не го оствирим и не сложим на негово място поредния... ми явно не работи тая стратегия(нашата, на избирателите)

73

Анонимен

преди 13 години

Трябва цялата полицейска и съдебна система да работи на ротационен принцип - непрекъснато да ги местят в различни части на страната. Това да да не може местните партийни феодали да се договарят с тях за протекция и закрила на мошеничествата си. Или пък да поискаме целева помощ от ЕС - наблюдаващи полицейски инспектори, прокурори и съдии прикачени до всеки от нашите - пак със същата цел - принудително вкарване на съдебната система в нормални релси. Иначе то това нашето на нищо не прилича.

fallback