Феим Чаушев. Снимка: Булфото

Феим Чаушев е вдигнал кръвно в ареста и е откаран за преглед в МВР болница.

Бившият зам.-министър на външните работи в кабинета „Станишев“ бе задържан снощи заради това, че е посредничил за предаване на откуп за откраднат джип на турски гражданин.

Директорът на СДВР Валери Йорданов коментира пред Дарик радио, че от състоянието на Чаушев зависи дали той ще остане в болницата, или ще бъде върнат в ареста.

Още по темата
18 мар 2008 10:40

Междувременно вътрешният министър Цветан Цветанов коментира, че е притеснително, че заемал висок държавен пост е участвал в подобна схема, без да е потърсил органите на реда.

Цветанов обясни, че турският гражданин е подал сигнал за откраднатия му автомобил в средата на февруари. По думите му пострадалият в потърсил за съдействие Феим Чаушев, който му казал, че може да помогне за намирането на колата, но за това трябва да бъдат платени 25 000 евро откуп.

Веднага след като е започнала процедурата за даване на откупа, турският гражданин се е обърнал към СДВР и вчера, при предаването на парите, полицията се е намесила, коментира Цветанов.

Той допусна, че по всяка вероятност става дума за организирана престъпна група, която се занимава с такива неща.

„Това всичко ще бъде докладвано на прокуратурата и оттам ще се прецени дали трябва задържането да бъде за 72 часа“, добави министърът.

Работата по намирането на откраднатия джип продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase