Снимка: Булфото
fallback

Най-тежката мярка „задържане под стража” наложи Районният съд в Пловдив на 20-годишната Анна Златанова и 22 годишната Теодора Хубенова от Чирпан.

Двете момичета са обвинени в склоняване към проституция, трафик на хора и отвличане на 23- годишната Величка Стоянова от Гоце Делчев.

На заседанието на съда, продължило повече от пет часа, стана ясно, че в края на декември Величка се запознала с Теодора, която я поканила да й гостува в Чирпан.

Теодора съобщила на гостенката си, че й е намерила работа в Пловдив. Така Величка повече от 20 дни била затворена насила в апартамент на улица „Скопие” и принуждавана да проституира.

Момичето успяло на 17 януари да се добере до телефон и се обадило на майка си.

Oще по темата

При акция полицията намери отвлечената и арестува чирпанлийките.

За издирване беше обявен 36-годишният Тихомир Иванов от град Първомай.

Според разследването той е съучастник на момичетата. В неговия магазин, по думите на Теодора, Величка е трябвало да започне работа.

Тихомир се предаде доброволно, като сам дойде в съда и даде показания. Той заяви, че е научил от медиите, че е обявен за общодържавно издирване, че не познава добре чирпанлийките и че не е участвал в престъпната схема.

Предстои на Тихомир Иванов, който също беше задържан, да бъдат повдигнати обвинения,  казаха от прокуратурата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

qki

преди 12 години

Вече си платиха и са си по домовете.Ако на това му казват правосъдие...Оказва се за сетен път,че имаш ли пари си недосегаем от закона.

26

25, лошо

преди 13 години

Съжалявам за неуместния коментар. Моля да бъде изтрит заради пострадалата.

25

лошо

преди 13 години

Има само един по-лош вариант: това да се случи вкъщи, семейството да е в същото състояние в другата стая или изгонено и "упоено" някъде и "сводниците" да бъдат обичайните заподозрени. И накрая да чуеш: "Какво още искаш да ти се случи със здравето?". Това го правят и по-възрастни жени.

fallback