Снимка: БГНЕС
fallback

Бизнесменът Георги Вълев остава за постоянно в ареста, реши Окръжният съд в Шумен.

Бизнесменът e обвиняем за поръчителство на две убийства, приписвани на „Килърите“ – на на великотърновския адвокат Петър Лупов и шуменския бизнесмен Румен Рачев.

Според съда има достатъчно доказателства за съпричастността на Вълев към престъпленията, в които е обвинен.

Освен това магистратите прецениха, че има опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление, ако е с по-лека мярка.

Oще по темата

„Абсолютно съм невинен. Нямам съпричастност към нито едно убийство и не знам защо съм тук“, каза Вълев пред съда.

Той заяви, че не ръководи организирана престъпна група, а фирма с над 200 служители и бизнесът му е „светъл“.

52-годишният бизнесмен беше арестуван в четвъртък в Арбанаси.

При последвалия обиск в офиса му бяха намерени записи на заповеди и нотариални актове, които не са на негово име и голяма сума пари.

Георги Вълев е собственикът на хотели и ресторанти край Велико Търново. Негов е и дряновския футболен клуб „Локомотив“.

Днешното решение може да бъде обжалвано пред Варненския апелативен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

приятели

преди 12 години

Как се чувства семейството му ли? Да не мислите ,че им е лесно на хората, тези прекалено добри хора, с умни деца , прависти.. Лесно е да се плюе в лицето на хората, най-лесно е да съсипеш репутацията на някой заможен,уважаван човек.. Съжалявам,че ставам свидетел на такъв политически натиск върху Георги Вълев, дано едни ден обществото спре да се поддава на медийната хипноза!

39

един селяндур

преди 13 години

Господине/госпожо/госпожице,който и да сте, злобата, която лъха от Вашия коментар, е израз на много ниска култура и липса на елементарно домашно възпитание. Епитетите, които употребявате, са типични за дълбоко комплексирани личности с психични дефицити и разстройства. Въпросът Ви "ЗАЩО...?", е добре да бъде отправен към провеждащите кампанията, не към нас - хората, които познават задържания. Има други бизнесмени в нашето хубаво село,може би те биха помогнали по въпроса, терзаещ Ви така дълбоко.

38

^55

преди 13 години

А защо никой не пита как се чувстват роднините на убитите? Защо не арестуват някой друг бизнесмен от Търново а са си избарали точно този? Кажете прости ***?

fallback