Снимка 24 часа

Близкият до Александруполис остров Самотраки потъна в скръб след трагедия, разиграла се в морето до пристанищния град Камариотиса. Двама българи рибари с моторна лодка блъснаха и убиха 43-годишен водолаз, съобщават гръцки медии.

"Всички са потресени, тъй като има специален коридор откъде да минава лодката, но явно нашите не са се съобразили. Инцидентът е станал на 3 юни", разказаха пред "24 часа" българи, живеещи в Гърция.

"Жертвата е Хризостомос Сарандос, на 43 г., който работи като сезонен пожарникар. Той загуби живота си, след като в него се блъсна моторна лодка с двама българи, които също бяха излезли на риболов", уточняват тамошни медии.

Според тях загиналият бил отличен гмуркач. Той обозначил с шамандура мястото, където лови риба. Двамата българи, които са били на борда на лодката, не са я видели и са минали през нея, убивайки Сарандос, категорични са местни.

Те са арестувани от бреговата охрана и са в Камариотиса. Не се съобщават имената им и от кое населено място са.

Тялото на загиналия е било транспортирано с лодка на бреговата охрана до пристанището. Там според очевидци се е разиграла неописуема трагедия, когато майката посрещнала тялото на сина си. Много жители на Камариотиса също се струпали.

"Нека сънародниците ни се съобразяват с правилата, защото миналата година на Тасос и в района на Комотини местни жители бяха вдигнали ръце. Българи замятат въдици и ловят риба на плажове, където хора влизат в морето. Това е абсурдно. Видях го с очите си на плажа Кангелис до Мароня. Питах собственика на близкото заведение какво става, а той вдига ръце и отговаря: "Какво да им кажем? Българи!", разказа пред "24 часа" Деси Танчева, която от години живее в Комотини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase