Снимка: БГНЕС
fallback

Полицията в Добрич издирва мним служител на здравната каса, взел 4500 лева от възрастен мъж.

Непознат мъж се обадил на домашния телефон на 72-годишен  жител на града и се представил за лекар.

Той обяснил на пенсионера, че съпругата  му е паднала и си е счупила крака. За спешната операция поискал 6700 лева.

Възрастният мъж не могъл да събере толкова пари. Но според уговорката в дома му се появил младеж, който се представил за служител на здравната каса, и пенсионерът му предал сумата, с която разполагал.

Това е вторият случай през последните дни, при който измамници  измъкват крупна сума за операция, алармират от полицията.

Наскоро непознат "хирург" поиска от възрастна жена в Добрич 9000 лева, за да оперира счупен крак на нейна родственица. Жената даде 2000 лева на мъж, представил се за санитар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

!

преди 13 години

ДО ПОВЧЕТО *** ДЕТО СИ ЗАДАВАТ ВЪПРОСА ОТКЪДЕ ПЕНСИОНЕРИТЕ СА СКЪТАЛИ ПАРИ:Знаете ли колко средства отиват за погребение?Знаете ли че повечето хора на тази възраст са доблестни и години наред за да не товарят семействата, са си отгеляли по нещо имено за тежки случаи?Знете ли колко морални и доверчиви са хората от старото поколение?Вие кого защитавате - потърпевшите или подлеците?P.S. Ако ми се удаде случай да сгащая такъв крадец - ще го направя безъб, инвалид на количка!

34

tsvety

преди 13 години

Много ми е интересно от къде 80г. пенсионери кътат хиляди левове, при положение, че от 10 години сме с нова валута, при положение, че пенсиите им са мизерни и не стигат да си платят тока и яденето...

33

Анонимен

преди 13 години

Нищо чудно. При алчните ни лекари и хитреците, които бързо се ориентират в обстановката, човека естествено е повярвал, че го изнудват за пари за да излекуват жена му. Така наречените лекари, които протестират уж за наше добро, се вълнуват само как да обрулят пациентите, а не да ги лекуват.

fallback