Снимка: БГНЕС
fallback

Прокуратурата повдигна обвинение на клошаря, убил 45-годишната Роза Мачокова в парк в кв. "Кючук Париж" в Пловдив.

41-годишният бездомник е обвинен по чл. 116 от Наказателния кодекс за умишлено убийство, извършено при условия на опасен рецидив и по особено мъчителен за жертвата начин.

Наказанието за това престъпление е затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

В момента обвиненият е задържан в ареста за 72 часа.

Очаква се в четвъртък в ранния следобед прокуратурата да внесе искане в съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", обясни Даскалов.

Роза Мачкова беше намерена мъртва на 12 септември с над 30 прободни рани по цялото тяло, захвърлена в храсталаци.

Задържаният за убийството е осъждан три пъти за грабежи и за убийство по непредпазливост.

Oще по темата

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

141

Българин

преди 13 години

142 - първо - такава къща, която може да е къщата на дядо ми е моя ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ. Може дитството ми да е минало там и тя да е със сантиментална стойност за мене, да ми е инвестиция, въобще не съм длъжен да обяснявам с каква цел притежавам СВОЯТА собственост. Откъде накъде държавата ще ми я отнема, за да настани във фамилната ми къща някакви гнусни ***, които да я обърнат на *** ?!?Че аз по-скоро някоя нощ ще я залостя отвън и ще я подпаля, отколкото да я оставя тая *** вътре !!!

140

Безсмислена

преди 13 години

Малко му е...

139

поли

преди 13 години

Какво предлагаш?Самоуправство? Да отиде в обезлюдяло село и да насели първата отсанала празна къща, която види?Нали това ще е самонастаняване!Къщата може да е празна, но тя има собственици, които я притежават, каквото и да правят или неправят.И тук отново ще споменем държавата. Даваме идея на властите: Да отчужди такива изостанали къщи в затънтени празни села и да оземли тези хора, да ги контролира чрез отчети от вида на редовно подписване в пункт на полицията, че те няма да напуснат населеното място. Социални работници трябва да им покажат как да се прехранват от земята си, защото голяма част от тях и идея си нямат от градинарство или отглеждане на животни.И наистина трябва да има ред в един такъв процес. Защото всичко друго е отсъствие на държавност и също може да се определи като престъпление.Друг е въпросът до колко демократична е мярката принудително заселване.Но има начин да стане това законно- като се въведе законова норма, според която лице, което по една или друга причина е изгубило дома си и е изпаднало в безпомощно състояние без възможност да осигури препитанието и подслона ще бъде настанено в подслон, определен от държавата в определен от нея ред. А за ред да се ползват по-горните препоръки подписка, постоянен контрол от полицията, съответно наставничество от социални служби. По този начин на така наречените *** к лошари ще се върне човешкия образ и ще им се възстанови възможността да имат нормален живот.

fallback