Снимка: БГНЕС
fallback

Полицията работи по пет убийства, за които са заподозрени „Килърите”, стана ясно от думите на вътрешния министър Цветан Цветанов при посещението му във Варна.

„По операция „Килърите” вече се очертават пет убийства, по които работим, тъй като се очертава идентичен профил и почерк на убийствата”, каза Цветанов.

Той коментира, че е удоволетворен и спокоен от свършеното по разследването и от събраните до момента доказателства по операция „Килърите” и убийството на бизнесмена Румен Рачев.

Oще по темата

По думите му неглижирането от страна на Софийския апелативен съд, който на 3 август пусна от ареста четирима от петимата задържани за убийството на Юри Галев, е причината да се стигне до там докъдето са в момента разследващите.

Все пак вътрешният министър коментира, че не е задължително всеки задържан от полицията да остава в ареста докато тече разследването.

„Заради всички операции, които се извършват от полицията и задържаните, не оставяйте с впечатление, че всички лица трябва да останат с постоянна мярка", каза Цветанов, цитиран от агенция Фокус.

Той коментира, че една по-лека мярка за неотклонение не означава, че работата по случая е спряла , а просто съдът е преценил, че на дадения етап не са събрани достатъчно доказателства или че задържаните няма да повлияят на разследването, ако са на свобода.

Цветан Цветанов добави, че него е важно зад решетките да останат тези, които са знакови фигури в тежката организирана престъпност.

Той даде пример със задържаните при операция „Наглите”, 10 от които са в ареста и със задържания при спецакцията „Октопод”, Алексей Петров (в сряда съдът ще разгледа поредната мо молба да бъде пуснат от ареста – бел. ред.).

За операция „Шейховете” вътрешният министър припомни, че шестима от задържаните 9 души са с постоянни мерки за неотклонение „задържане под стража“.

„Вече сме доволни, защото хората са там, където трябва да бъдат. Остана само Сумиста (Петър Стоянов, задържан при първата част на операция „Килърите – бел. ред.), но в момента колегите работят и в скоро време за него ще има приятни новини”, допълни Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

88

Mery

преди 13 години

Продължение:Във В.Търновския апелативен съд такова нещо няма как да раз-бирам,че там има формирани два екипа,единият от които при едни и същи до-казателства има за основна функция оневиняване на подсъдимите, а другият суровото им осъждане. Същото е със САС триото Рушанова,Митева,Михова освобождава като невинни килърите,след което се оказва,че червенобрежкото ангелче е заподозряно в участие в пет убийства.

87

Mery

преди 13 години

Не е ли малко странно,да не кажа много странно два състава от един и същ , и то АПЕЛАТИВЕН съд да из-лезат с две коренно различни присъди по ДЕЛО ЗА УБИЙСТВО,извършено по особено жесток начин.Ще си послужа с една доста груба,но красноречива за този прецедент аналогия:Ако това са две групи артисти от един и същ театър, играещи една и съща пиеса по две съвсем различни постановки, едната от които претърпява пълно фиаско, р-лят на театъра би извикал режисьора на злополучната постановка и би му посоч

86

1

преди 13 години

То,на този кой ли му вярва вече.За две години такива глупости видяхме и чухме,пък лъжи..не е за разправяне.Щяха България да оправят.Хората решиха,че ще им оправят положението от финансова гледна точка,а не от полицейщина.Това ли ви е оправянето бе? Смеете се най-нагло в лицето на хората.Така ли капка срам нямате.как ще ви изтърпи още 2 години народа..

fallback