Борислав Гуцанов. Снимка: БГНЕС

"Имаме сериозни съмнения за здравословното състояние на Борислав Гуцанов. Затова ще извършим проверка", обяви окръжният прокурор Владимир Чавдаров по повод постъпването в болница на арестувания шеф на Общинския съвет – Варна.

Първоначално лекарите смятали, че Гуцанов е с пневмония. Направени му били пълни изследвания, след като имал кашлица и болки в гърдите.

В регистрите на болницата той е записан като пациент на отделението по вътрешни болести, но пък лежи в отделна стая на 2-рия етаж в Урологията.

Борислав Гуцанов бе задържан с още трима души при акция “Медузите”.

Още по темата

Те са обвинени в сключване на неизгодни сделки за покупка на автобуси за общината.

Преди седмица Варненският окръжен съд определи най-тежката мярка "задържане под стража" за двама от задържаните при операция "Медузите" във Варна – Борислав Гуцанов и Даниел Славов – Дидо Дънката.

Двамата, заедно с Пенчо Пенчев и Йоанна Иванова, са обвинени, че от 2003 до 2007 година са участвали в престъпна група, сключвала неизгодни сделки за автобуси на градския транспорт във Варна.

Според разследващите чрез тях задържаните са отклонили средства за около 2 млн. евро и са съставяли документи с невярно съдържание.

В 11 ч. във вторник Гуцанов трябва да се яви в Апелативния съд, тъй като обжалва ареста си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase