Снимка: БГНЕС
fallback

Срещу 4-ма служители на МВР тече дисциплинарно производство за съпричасност към "Октопод".

Това съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов преди конференцията „Борбата с прането на пари”, организирана от Центъра за изследване на демокрацията.

Цветанов обясни, че полицаите са използвали мобилни телефони от таксиметрова компания, свързана с Октопода.

Служителите на вътрешното ведомство са заемали различни позиции, уточни вътрешният министър.

Той бе категоричен, че ако връзките им с престъпната група бъдат доказани, полицаите ще бъдат отстранени.

Цветан Цветанов потвърди, че при обиските в басейна „Спартак“ са открити разработки на ДАНС за „Наглите“.

Това според вътрешния министър показвало, че държавата ни е разграден двор, подобна информация може да бъде използвана към определени хора с икономически мотиви или за създаване на зависимост.

Oще по темата

Вътрешният министър обаче не коментира дали на Алексей Петров ще бъде повдигнато обвинение за изтичане на класифицирана информация от ДАНС.

При гледането на мярката за неотклонение на Алексей Петров миналата седмица стана ясно, че той е свързан с таксиметровата компания „С Експрес“ (1280).

Свидетел на прокуратурата тогава заяви, че собственикът на компанията се отчитал на Петров.

Алексей Петров беше арестуван на 10 февруари при акция „Октопод“. Още тогава вътрешният министър обяви, че „Октопод“ е  продължение на" Наглите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

калкана

преди 14 години

Защо не кажат за обвиненията в КАРТЕЛ на БАНКИте отправени от А.Петров !!!сутринта го казаха по Здравей България на НОВА Телевизия. Всички знаем коя банка е най облагодетелствувана от едно време още та до днес минават милиони държавни пари през нея .Говориме и пишем само каквото ни изнаса и за каквото ни се плаща .

43

жоро

преди 14 години

а дали ще разследват и приятелите на полицаите-нещатните сътрудници-бивши мутри,внедрили се в структурите на МВР,запасали по два пищова,раздавайки правосъдие,от онова тяхното- останало от мутренското им време.Дали пък и за тях няма да настъпи най сетне възмездие за всички злини сторили на невинни хора,много се надявам да стане,но не вярвам,за жалост

42

47 - продължение

преди 14 години

...Това че съда не е взел мярка за неотклонение "задържане под стража" НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ ГО Е ОПРАВДАЛ. Лицето СИ ОСТАВА ОБВИНЯЕМ. Това че съдът "ги пуснал" означава, че съдът е преценил, че лицето няма да се укрие ДО ЗАПОЧВАНЕ НА ПРОЦЕСА и по време на процеса. Дали е виновно или невинно конкретното лице,съдът се произнася с ПРИСЪДА, а по време на гледане на мярката за неотклонение, въпросът "виновен-невинен" ИЗОБЩО не се разглежда от съда.

fallback