Снимка: БГНЕС

Служители на МВР се проверяват за съпричасност към организираната престъпна група „Октопод“, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

„Говорим за  пускане на пипалата на всички нива в МВР, има и служители, които са в полезрението на ръководството на оперативните служби“, заяви Цветанов.

Той бе категоричен, че ако тяхната съпричастност бъде доказана, ще им бъде търсена отговорност.

Цветанов отказа коментар за това има ли участие бившият главен прокурор Никола Филчев в „Октопод“, но бе категоричен, че разследването, което тече в момента, ще докаже кой къде е бил в цялата схема.

„Как в един момент, когато има жалба срещу Алексей Петров, обаче се получава обратното – прокуратурата много адекватно и много бързо е реагирала, за да задържи жалбоподателя“, коментира вътрешният министър.

Цветанов бе категоричен, че не е заблуден за това кой е назначил Алексей Петров в службите.

Още по темата
По-рано Никола Филчев заяви, че вътрешният министър е бил заблуден, като каза, че назначаването на Петров в Националната служба "Сигурност" е станало със санкцията на Филчев.

Вътрешният министър Цветан Цветанов представи и новия директор на областната дирекция на МВР-София Пламен Василев.

Василев, който бе начело на дирекция „Противодействие на общата престъпност“ в Криминалната полиция, заменя временно на поста досегашния директор комисар Тодор Илиев.

Вътрешният министър коментира, че рокадите се налагат заради лошите резултати от проверката на областната дирекция на МВР.

Той припомни проблемите с престъпността в Ихтиман, случая с общинския съветник Юрий Галев в Самоков, както и факта, че част от квартирите на „Наглите“ са били на територията на ОДМВР – София.

Цветанов заяви, че се надява рокадите в Областната дирекция да доведат до по-добра отчетност и по-добра работа срещу организираната престъпност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase