Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд отложи за 28 януари решението си дали да пусне от ареста Златомир Иванов – Баретата.

Адвокатите му искат той да бъде освободен, за да претърпи операция.

Според заключението на вещите лица от Военномедицинска академия Баретата страда от стеснение на долните пикочни пътища и трябва да постъпи в болница.

Причината за днешното отлагане е, че защитата на Златомир Иванов е поискала да бъдат приложени показанията на Тихомир Георгиев по досъдебното производство срещу Красимир Маринов – Големия Маргин.

В неделя Софийският градски съд освободи Големия Маргин от ареста, като в мотивите си записа, че показанията на Тихомир Георгиев не могат да бъдат особено надеждни, тъй като той се занимавал с престъпна дейност и използвал "държавното обвинение по циничен начин".

Още по темата

Тихомир Георгиев е основният свидетел и срещу Златомир Иванов, който е обвинен в ръководене на престъпна група за разпространение на наркотици.

Междувременно от ареста бяха пуснати и петимата души, които бяха задържани в петък като част от групата за разпространение на наркотици, ръководена от Големия Маргин.

Шашавия, Душманина, Банана, Камбарата и Върбан бяха освободени срещу гаранция от по 1000 лева.

Акцията по задържането им беше продължение на спецоперациите срещу наркоразпространението, започнали с ареста на Тихомир Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase