Снимка: БГНЕС
fallback

Братята на бившия шеф на пътния фонд Веселин Георгиев отказаха да дадат показания пред съда.

"Батко" е обвинен, че в периода 2006-2007 година е дал на единия си брат поръчка на стойност 120 млн. евро.

В нарушение на закона той е одобрил сключването на няколко договора между фонд "Републиканска пътна инфраструктура" и фирмите „Биндер” и „Инмат”.

Държавата е изгубила 140 млн. лв. от сделките на Веселин Георгиев.

Пред съда адвокатът на „Биндер“ Юлиян Петков заяви, че Емил Георгиев, в качеството си на физическо лице, никога не е бил член на Съвета на директорите на фирмата, нито изпълнителен директор.  

Директорът на Камарата на строителите Иван Бойков каза по време на делото, че познава Емил Георгиев като представител на „Биндер“, но не е виждал документ, който да го посочва за изпълнителен директор на фирмата.

Наричаният заради роднинския бизнес "Батко" подаде оставка на 1 февруари миналата година.

Той стана от шефския стол в пътния фонд след като стана ясно, че фирма "Биндер", ръководена от брат му, е получила поръчка за 120 млн. евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Атакист

преди 14 години

Атака държи да се проверят всички новобогаташи и да стане прозрачно кой и как е натрупал милиони и имоти. Сигурно ще оредеят техните редици като се разкрият далавери и рушвети!Конфискация е Мярката и Решението на кризата. По груби сметки в държавния бюджет могат да се връщат средно по 3 млрд. поне в следващите 4-5 г. Трибунали да се създадат, които да работят денонощно!Присъдите без право на обжалване! Извинени отсъствия само при доказан инсулт или инфарктот държавна лекарска комисия...!

11

Червената помия

преди 15 години

Браво, точно така!По-добра агитация за Атака и аз не мога да измисля!Това , всички да са богати все едно си го чел в предизборната им програма.С малко допълнентие, обаче.Атака не са против това, да има богати, а да има богати ,които са забогатяли по незаконен път.Ти от тях ли си, или от тия, за които ще се приемат новите закони и ще се строят затвори само след 3 месеца, че толкова ревеш и пращаш хората във Венецуела?А да знаеш случайно, че точно Уго Чавес национализира петролната индустрия там, и сега печалбата от нея се връща директно на народа, а не се изнася както у нас например чрез офшорки и чужди фирми навън?Пресен пример-вместо да финансираме и произведем сами пътнически вагони, купуваме отвън рециклирани такива, и се кефим като *** и , че ги купуваме.Това се нарича изтичане на капитали навън.Против това се бори Атака, а не против богатите.Остани си със здраве, и внимавай за комисионната, когато продаваш Български национални интереси, че иде Видовден!

10

Калина

преди 15 години

Абсолютно си прав за бедните и богатите, но ако искаш да ти тежи думата, научи се да пишеш грамотно!

fallback