Масов бой на роми в Плевен вдигна за секунди на крак полицейски екипи от Първо и Второ РПУ, СОД при ОДП – Плевен, Групата за охрана на масови мероприятия и Жандармерията.

Причина за боя е скандал по време на честване на рожден ден на улица „Дунав” в Плевен.

Искрата припламнала между няколко човека, разменили си обидни думи след употреба на алкохол. В конфликта се включили 70-80 човека. Сигнал за сбиването в Първо РПУ е получен вчера в 16.50 часа.

Незабавно са изпратени служители с два патрулни автомобила.

На място полицаите заварили хора, въоръжени с вили, коси, брадви и колове. За усмиряване служителите на реда възпроизвели няколко изстрела във въздуха със стоп патрони.

Намесата на полицейски сили от Второ РПУ, СОД, жандармерията и Групата за охрана предотвратила разрастването на мелето, развихрило се в махалата.

Трима души от участниците в побоя са ранени. 28-годишен от Плевен е със счупена лява ръка и е оставен за наблюдение в Плевенската болница. 34- годишен, също плевенчанин, е с прободна рана на десния крак, оказана му е лекарска помощ и е освободен, без опасност за живота.

18-годишен младеж от село Буковлък, Плевенско, е с порезни рани по ръцете. Той също е прегледан и освободен, без опасност за живота. Полицията охранява през цялата нощ размирните жители на улиците „Дунав” и „Бала Баир”. До момента други инциденти няма. За случая е докладвано в плевенската прокуратура. Образувано е досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase