"Искам да правя секс с теб", обърна се в съдебната зала Димитър Желязков - Очите към една от свидетелките по делото за убийството на наркопласьора Венелин Мостров - Женя Димитрова.

Съдията по делото Моника Яханаджиян не обърна внимание на думите му, а свидетелката - приятелка на убития наркопласьор Георги Сивков, не каза нищо на съда.

Димитър Желязков и четирима негови приближени - Янко Гюров, Диньо и Бано Диневи и Лъчезар Димитров, ще отговарят за това, че са дали лъжливи показания по време на делото за убийството на Венелин Москов през юни 2000 г.

Бано Динев отново не се яви в залата, а от полицията изпратиха писмо, с което уведомяват съда, че не е издирен.

Друг свидетел по делото - Милен Димитров, който е полицай в Службата за борба с организираната престъпност и се е занимавал с борбата с трафика на наркотици в региона, изнесе факти пред съда, за които не даде обяснение откъде ги има, тъй като били класифицирана информация.

Очите, Диньо Динев, Лъчезар Димитров и Янко Гюров получиха по една година условно за лъжесвидетелстване по делото за убийството на Венелин Москов. Бано Динев, който не беше открит от полицията, беше оправдан.

Адвокатът на Желязков и Гюров - Илиян Василев заяви, че прокурорското искане за по четири години затвор за обвиняемите е недомислие, тъй като се използват факти от дело от преди шест години.

Тогава за убийството на Москов беше осъден Румен Димитров - Психото, който в момента излежава присъда от 20 години в Старозагорския затвор.

Делото беше върнато на първа инстанция, след като един от съдиите подписа присъдата с особено мнение. Според обвинението възможният извършител е не Румен Димитров, а Янко Гюров-Поморийския.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase